понеділок, 18 лютого 2013 р.

Обов'язковість укладення трудових договорів


Чи обов'язково оформляти за трудовим договором практикантів з вузів?

Регулюючим документом по даному питанню є Положення про проведення практики студентів вищих навчальних закладів України, затверджене наказом Міносвіти від 08.04.93 р. № 93 (далі - Положення № 93).

Пунктом 3.7 Положення № 93 передбачено, що тільки за наявності вакансій студенти можуть бути зараховані на штатні посади, якщо робота на них відповідає програмі практики. При цьому не менше 50% часу має бути відведено на общепрофессіональние підготовку за програмою практики. У цьому випадку укладається строковий трудовий договір.
Як бачимо, висновок трудового договору не є обов'язковим.
Відзначимо, що розділом 5 Положення № 93 передбачено порядок фінансування практики, який визначається формою замовлення на фахівців: державні або регіональні, кошти підприємств, організацій, установ усіх форм власності, закордонних замовників-спеціалістів або кошти фізичних осіб. Витрати на навчальну практику входять до кошторису загальних витрат на підготовку фахівців.
При цьому в додатках до Положення № 93 наведено типовий договір на проведення практики студентів вищих навчальних закладів, а також типовий трудовий договір з керівником практики.
Ольга Буркун



Немає коментарів:

Дописати коментар