понеділок, 25 лютого 2013 р.

Як вести Книгу обліку доходів і витрат для визначення податкової знижки


Платники податку повинні самостійно придбати Книгу обліку доходів і витрат (далі — Книга), яка, як правило, має вигляд зошита чи блокнота. Записи в ній потрібно здійснювати кульковою або чорнильною ручкою, чітко й розбірливо, не пізніше наступного дня після отримання відповідних сум доходів, сплати (перерахування) податку, а також понесених витрат.
Суми отриманих доходів, понесених витрат і сплачених (перерахованих) податків у графах Книги потрібно відображати у гривнях.
До граф 1 та 2 записують: дати отримання доходу чи понесених витрат, код платника податків згідно з Єдиним держреєстром підприємств та організацій України, місцезнаходження для юрособи, прізвище, ім'я, по батькові та реєстраційний номер облікової картки платника податків або серію та номер паспорта (для фізосіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків і повідомили про це відповідний орган ДПС і мають відмітку у паспорті), місце проживання для фізособи.
До граф 3–6 записують суми доходів, із яких складається загальний річний оподатковуваний дохід, а також суми понесених витрат, підтверджених документально.
У графу 7 записують суми сплаченого (перерахованого) податку.
 
Лист ДПСУ від 19.02.2013 р. № б/н

Немає коментарів:

Дописати коментар