середу, 20 лютого 2013 р.

Про використання реквізитів організаційно-правової форми юридичної особи у податкових накладних

Підприємство 28 жовтня змінило назву з ВАТ на ПАТ. Податкові накладні виписуються за підсумками місяця. Які реквізити (ВАТ чи ПАТ) потрібно зазначати в таких податкових накладних і в декларації з ПДВ?
  
   Відповідно до п. 15 Порядку заповнення податкової накладної, затвердженого наказом ДПА України від 21.12.2010 р. № 969, у разі постачання товарів/послуг, яке має неперервний або ритмічний характер, при постійних зв'язках із покупцем останньому може бути виписано зведену податкову накладну виходячи з визначеної у договорі періодичності оплати поставлених товарів/послуг (один раз на п'ять днів, один раз на десять днів тощо), але не рідше одного разу на місяць і не пізніше останнього дня місяця. При цьому до зведеної податкової накладної обов'язково додається реєстр товарно-транспортних накладних чи інших відповідних супровідних документів, згідно з якими здійснено постачання товарів/послуг.
  
   Відповідно до пп. 16.2 п. 16 Положення про реєстрацію платників ПДВ, затвердженого наказом ДПА України від 22.12.2010 р. №978, до початку дії нового Свідоцтва про реєстрацію платника ПДВ юридична особа, створена у результаті перетворення, використовує реквізити старого Свідоцтва припиненої юридичної особи.
  
   Таким чином, з 28 жовтня юридична особа, створена у результаті перетворення (зміна організаційно-правової форми з ВАТ на ПАТ), при виписуванні податкових накладних, у тому числі зведених податкових накладних, та складанні податкових декларацій з ПДВ має використовувати реквізити нової організаційно-правової форми, тобто ПАТ.
  
   "Вісник податкової служби України", грудень 2011 р., №46
 
По материалам: ДПА у Львівській області

Немає коментарів:

Дописати коментар