понеділок, 18 лютого 2013 р.

Суд наклав штраф за недотримання законодавства в сфері персональних даних


Подільський районний суд м. Києва ухвалою від 07.02.2013 р. у справі № 758/119/13 привернув до адмінвідповідальності за порушення законодавства у сфері захисту персональних даних директора ТОВ «Видавництво« Рідерз Дайджест ». Він визнаний винним у правопорушенні, передбаченому ч. 2 ст. 188-39 Кодексу про адміністративні правопорушення.
   

   Зазначена стаття встановлює відповідальність за неповідомлення або несвоєчасне повідомлення про зміну відомостей, що подаються для держреєстрації бази персональних даних.
   
   Суд встановив, що Держслужба з питань захисту персональних даних не була повідомлена у встановлений Законом «Про захист персональних даних» термін про фактичне місцезнаходження бази даних ТОВ «Видавництво« Рідерз Дайджест ».
   
   Вина директора ТОВ «Видавництво« Рідерз Дайджест » була підтверджена протоколом про адмінпорушення та актом перевірки фінансової діяльності підприємства.
   
   Суд постановив стягнути з директора в дохід держави штраф у розмірі двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 3400 грн.

За матеріалами: Сайт "Юрліга"

Немає коментарів:

Дописати коментар