понеділок, 25 лютого 2013 р.

При складанні податкової звітності факсиміле не використовується

 До обов’язкових реквізитів податкової звітності належать зокрема підписи платника податку або уповноваженої особи, які засвідчені печаткою.
  
   Податкова декларація повинна бути підписана:
  
   - фізичною особою - платником податків або його законним представником;
  
   - особою, відповідальною за ведення бухгалтерського обліку та подання податкової декларації згідно із договором про спільну діяльність або угодою про розподіл продукції;
  
   - керівником платника податків або уповноваженою особою, а також особою, яка відповідає за ведення бухгалтерського обліку та подання податкової декларації до органу державної податкової служби.
  
   У разі ведення бухгалтерського обліку та подання податкової декларації безпосередньо керівником платника податку податкова декларація підписується таким керівником.
  
   Якщо податкова декларація подається податковими агентами – юридичними особами, її підписує керівник агента та особа, яка відповідає за ведення бухгалтерського обліку та подання податкової декларації. Якщо податковим агентом є платник податків – фізична особа, декларація підписується лише таким платником податків.
  
   Підтвердженням справжності документа податкової звітності є наявність оригіналу підпису уповноваженої особи на документі у паперовій формі або наявність електронного цифрового підпису платника податку в електронному документі.
  
   Враховуючи викладене, платник податків не має права застосовувати факсиміле при підписанні податкових декларацій та розрахунків, а податкова звітність, складена з порушеннями, не вважається податковою декларацією.
  
   Складання податкової декларації регламентовано статтею 48 ПК України.
 
По материалам: ДПС України

Немає коментарів:

Дописати коментар